Tjänster

Stora Frögården

Lägg i min önskelista

Stora Frögården är ett hostel på Mörbylånga som ligger på Öland. Alla gäster har tillgång till gratis parkering och ett gemensamt uppehållsrum med TV. Här finns även en privat strand som är populär bland windsurfare.

Boka rum via: Booking.com från 320 sek.

När man kommer till Stora Frögården kopplar man av direkt för där är det så lugnt, man blir väl omhändertagen av proffsig personal som gör allt för att man ska må bra. Fantastiskt god mat serveras efter behov och plånbok. Nära till stranden, för bad och solnedgångar, promenader, träningsrundor m.m.”

Anna, Växjö


6 juni 2011

 

 

Rummen på STF Vandrarhem Stora Frögården har nästan alla egen dusch/wc och anläggningen är handikappsanpassad. Här får gästerna tillgång till den egna badstranden och cykeluthyrning. Från vår tomt börjar vindsurfing/kitesurfin, Beiershamn och Alvaret.

Restaurang tisdag-lördag, A la Carte och alltid ett dagens tips. Fullständiga rättigheter. (Sillassiett, Räkbakelse, Sparris med skinka och melon, Laxmousse fyllda rödtungsfiléer, Halstrad rödingsfilé, Majskyckling, Pepparstek, Lammfilé, Hamburgertallrik, Hemlagad glass cheesecake)

 

 

"På vandrarhem är det personligt. Vi pratar med och träffar våra gäster mycket", säger Anne Kostenko som driver Stora Frögården tillsammans med Peter Eklund.
 
 

Från kryddlandet i trädgården hämtar restaurangens kock sin smaksättning, några steg ifrån husen ligger havet och gästerna på Stora Frögården kan vänta sig ett nära möte med ägarna Anne Kostenko och Peter Eklund.

 

-På vandrarhemmet måste man som ägare vara händig, om något går sönder försöker man ordna det själv. På vandrarhem är det personligt. Vi pratar med och träffar våra gäster mycket, säger Anne Kostenko.

Hon och Peter Eklund går in på sin andra sommar som ägare till Stora Frö-gården. De tog över verksamheten i januari förra året och var då helt nya inom branschen.

- Då visste vi inget om något. Nu vet vi lite och det känns lugnare men det tar nog några år att bli riktigt varm i kläderna, säger Peter.

En egen touch

Ägarparet har bestämt sig för att renovera byggnaderna långsamt och ta en bit i taget. Det första som hände förra året var en flytt av receptionen och en rejäl upprustning av byggnaden där både reception och restaurang ligger idag. Alldeles innan årets semestersäsong avslutades renoveringen av gårdens konferensrum.

- Och drömmen är att renovera vandrarhemsköket, säger Anne.
Annars är just restaurangen den stora satsning som Anne och Peter var snabba med att sjösätta förra året.
- Många frågade efter det och köket stod redan där. Så det var bara att köra, säger Anne.

Kocken Jacky har komponerat ihop en meny, som till stor del smaksätts av de kryddor som växer på vandrarhemmets innergård.
- Maten här smakar inte som på andra ställen, säger Anne.
- Det har en egen touch som uppskattas av många gäster, fortsätter Peter.

Vandrarhemmet har också fullständiga rättigheter när det gäller försäljning av alkohol.
-Många gäster tycker det är jättemysigt att kunna ta ett glas vin eller öl utan att behöva åka iväg någonstans, säger Anne.

I Stora Frö-gårdens tre byggnader finns totalt 31 rum, med plats för 81 gäster. Där finns enkelrum, dubbelrum och rum med upp till sex bäddar. I de flesta rum finns också dusch och toalett.

MALIN MARKLUND (oland.com)